Cultuurcentrum de Brouckere

Wars

Door: Tal en Thee
© Jeroen Ceulebrouck

Muziektheater EEN MUZIKAAL EN VISUEEL VERHAAL DAT ZICH LEEST ALS DE AFDRUK IN EEN VUURSTEENTJE: CALEIDOSCOPISCH FABELACHTIG FASCINEREND

WARS speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont. De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt, een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

In 2021 viert Tal en Thee zijn tiende verjaardag. In dit feestjaar brengt het gezelschap makers en spelers uit eerdere voorstellingen samen, aangevuld met nieuw jong talent: de muzikanten van Naragonia (BOOM), Reineke Van Hooreweghe (Octavio’s Elektro en De Roofkes), Maarten Van Aerschot en de jonge contratenor Bas Van Damme. Ze bouwen voor WARS een kleurrijk magisch universum. 

Live muziek en zang, poppenspel en de animatiefilm van zowel Sofie Vandenabeele (BOOM) als Jeroen Ceulebrouck (De Roofkes) verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld.

HET ARCHIEF VAN DE DINGEN: GROOT EN KLEIN SAMEN AAN DE SLAG VOOR EN NA DE VOORSTELLING.

In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes, papiertjes,… Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. 

Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral zelf aan te vullen.


Credits

Concept en spel: Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe

Live muziek: Toon Van Mierlo en Pascale Rubens

Live zang: Bas Van Damme
Animatiefilm: Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele
Poppen: Evelyne Meersschaut 

Technisch ontwerp: Robbe Mols

Doelgroep(en):
LJ1 Lager - 1ste leerjaar
LJ2 Lager - 2de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling
1,5 Sociaal tarief

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas! Ga naar www.voordeshow.be

Bijlagen:
 Wars Tal-en-thee - lesbrief.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 14.02.2023 10:00 - 11:00 Theaterzaal (Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout) 99 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 14.02.2023 14:00 - 15:00 Theaterzaal (Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout) 27 Inschrijvingen zijn afgesloten